| palmermrelskifaustog | Дата: Пятница, 07.08.2026, 16:07 | Сообщение # 1 |
|
Сержант
Статус: Оффлайн
| Tas bija viens no tiem dūšīgi pelēkajiem vakariem, kad laiks ārā nav ne lietus, ne sniegs, bet tāda ūdeņaina putra, kas spiež palikt mājās. Sēdēju es, mierīgs elektriķis Andris, uz sava vecā, čīkstošā dīvāna, un mēģināju izdomāt, ko iesākt ar savu brīvo vakaru. Televizorā rādīja kārtējo detektīvu, kurš jau no pirmās minūtes bija skaidrs, ka vainīgais ir tas klusais kaimiņš. Garlaicība, draugs, ir briesmīga lieta, tā var izsūkt no cilvēka visu enerģiju.
Esmu pieradis strādāt ar rokām. Man patīk, ka vari pieskarties, redzēt, saprast, kā lieta darbojas. Tur, rozetēs un vados, viss ir loģiski. Nospied slēdzi – ir gaisma. Pagriez draudi – ir strāva. Bet ar datoru... ar datoru man vienmēr bija sarežģītāk. Tur viss ir kaut kāds virtuāls, neredzams. Un tad es atcerējos, ka kāds no puišiem darbā pieminēja kādu lapu, kur var pamēģināt veiksmi. Neko nopietnu, tā teikt, atpūtai. Es sāku meklēt, rakstīju dažādus vārdus, un pēkšņi manā ekrānā pavīdēja tā nosaukums – vavada. com. Iesākumā es pat neuztvēru to nopietni. Padomāju: ""A, nu, kārtējais spēļu namiņš."" Bet kaut kas tajā vakarā mani savādi vilka. Nevis azarts, bet vienkārši ziņkāre. Kā ir, ja es pamēģinu? Ja man jau ir jāsēž mājās un jāskatās sienā, kāpēc gan nepaskatīties, kas tur iekšā notiek?
Atvēru es to lapu, paskatījos. Dizains, starp citu, bija patīkami košs, nevis tāds drūms kā dažās citās vietnēs. Viss bija skaidrs, vienkāršs. Bet es, protams, neko nesapratu no spēlēm. Visas tās ""spineri"", ""sloti"", ""kāršu galdi"" – man tas bija kā ķīniešu ābece. Man vajadzēja ko vienkāršu. Paskatījos es, paskatījos, un manu uzmanību piesaistīja spēle ar augļiem. Nu, tāda veca, laba klasika! Kurš gan nav spēlējis tos automatā pirms gadiem, pirms tam, kad internetā vēl nebija tā dažādība. Apstājos pie tā. Nolēmu, ka neielikšu nekādas trakas summas, tikai kaut kādus niekus, ko varu atļauties pazaudēt. Skaidri pats sev pateicu: ""Andri, tā ir izklaide, nevis darbs. Ja pazaudēsi, neko nenopelnīsi, bet nebēdāsi.""
Nospiedu pirmo pogu. Bungas sagriezās. Un... nekas. Otrā spēle. Atkal nekas. Trešā. Mazs, pavisam maziņš laimests, pāris centu. Es smaidīju, jo tas mani uzjautrināja. Man tajā brīdī nebija nekādas vēlmes uzvarēt miljonus. Man patika pats process — kā bungas griežas, kā gaismiņas mirgo. Man tā bija kā tāda interaktīva multene. Pagāja kādas desmit minūtes, un es sāku just, ka ritms man ir apnicis. Bet tad notika kaut kas, kas man lika noticēt, ka sistēmai reizēm ir humora izjūta. Es ieliku kārtējo mazo likmi, un pēkšņi uz ekrāna sāka krist visādi simboli, un kaut kāda līnija sastājās. Nebiju pat sapratis, kas notiek, kad manā bilancē ielēca summa, kas bija vairākas reizes lielāka par to, ko es biju ielicis.
|
| |
|
|